Skip to main content

15.5.2023

Olga Wilhelmiinan kolmas single Pajatso räjäyttää kesäisten bileiden tanssilattiat

TV-laulukilpailun myötä oman musiikin tekemisen ja esiintymisen pariin palannut laulaja-lauluntekijä ja pianisti Olga Wilhelmiina julkaisee perjantaina 19.5.2023 kevään kolmannen singlensä Pajatso. Tuottaja Tuomas Kokon (mm. Oliver, Trio Niskalaukaus) kanssa singlellä Vuorovesi alkanut yhteistyö on synnyttänyt omalaatuisen ja tarttuvan pop-kappaleen, jossa monisyinen teksti kuullaan jalan alle menevällä tuotannolla kuorrutettuna.


Tallenna biisi ennakkoon:
https://push.fm/ps/ow-pajatso

Pajatso-julkaisullaan Olga Wilhelmiina jatkaa kevään ensisinglestä tutulla elektronisella pianopop-soundilla, kun taas toisena singlenä julkaistu, artistin itsestään huumoripilke silmäkulmassa kirjoittama nimikkokappale Pianonainen kuultiin pelkistettynä piano-lauluversiona.

Olga Wilhelmiinan mukaan perjantaina 19.5. julkaistava Pajatso kertoo kivusta, joka ei mene pois, vaikka mitä tekisi. ”Se kipu voi olla jollekin suru, jollekin toiselle vaikka rakastuminen ihmiseen, jota ei voi saada. Kenelle mitäkin laulun kipu juuri sillä hetkellä merkitsee. Itselleni tästä on tullut jollain kierolla tavalla voimabiisi – henkinen keskisormi pystyssä ja asenteella elämän kipuja vastaan, koska niitä nyt vaan tulee matkan varrella aina uusia”, artisti kertoo.

Kappale on syntynyt mökillä, missä monet muutkin Olga Wilhelmiinan lauluista ovat saaneet alkunsa. ”Olin loppusyksystä mökillä ja sain jonkun oudon vatsapöpön. Siellä sängyn pohjalla voivotellessa päässä alkoi soida Pajatson kertsi ’vaikka mitä teet, se kipu ei mee’. Siitä se lähti pikkuhiljaa muovautumaan. Vaikka laulun sanoma pohjimmiltaan muodostuikin varsin diipiksi, en halunnut korostaa sitä liian karkeilla kielikuvilla enkä melankolisella tunnelmalla. Jo demovaiheessa oli itsestään selvää, että nyt lähtee isot bassot ja jytää jalan alle”, artisti kertoo biisin syntymisestä. Olga Wilhelmiina hakeekin musiikkiinsa särmää ristiriitaisuuksista ja kontrasteista.

Olga Wilhelmiinalle musiikkivideoilla on suuri merkitys: ”Minulle on tosi tärkeää saada kertoa laulun tarina myös visuaalisesti. Jostain syystä biisit alkavat aina elää päässäni ihan omaa elämäänsä ja niistä alkaa muodostua omia teoksiaan.” Nyt julkaistavan singlen musiikkivideossa ja singlen kansikuvassa nähtävät pellet kuvastavat laulun tekstissä mainittua Pajatsoa, Leoncavallon oopperasta tuttua hahmoa, joka kuitenkin Olga Wilhelmiinan tekstissä on muuttunut kuvitteelliseksi olkapäällä istuvaksi ikäväksi pellehahmoksi, joka nauraa ilkikurisesti elämän kipukohdille.

Pajatson kokonaisuudessaan kahdeksan minuutin mittainen tarinallinen musiikkivideo käytiin kuvaamassa vapaaehtoisvoimin Pudasjärvellä Hotelli Ravintola Kurenkoskessa. ”Paikka ja sen tunnelma olivat ihan täydellisiä juuri tämän musavideon tekemiseen! Tälläkin videolla pääsen toteuttamaan överiä, teatraalista ja vähän hullua puoltani – kyllä tämä on sellaista Twin Peaks -poppia”, pianonainen toteaa.

Artistin aiemmin julkaisemaa Vuorovesi-singleä on kuultu myös radioaalloilla, sillä single on saanut soittoa paikallisradiokanavilla sekä Keski- että Etelä-Suomessa.

Olga Wilhelmiinan keikkakesään kuuluu tällä hetkellä pari valikoitua festaria sekä muutamia yksityiskeikkoja. Keikkakalenteriin odotetaan täydennystä vielä kevään aikana.

Olga Wilhelmiina – Pajatso

Esittäjä: Olga Wilhelmiina
Kappaleen nimi: Pajatso
Kesto: 03:31
ISRC: FICQE2300003
UPC: 859773143113
Sävellys & sanoitus:
 Olga Wilhelmiina
Sovitus: Tuomas Kokko & Olga Wilhelmiina
Äänitys: Tuomas Kokko / Electric Fox Studios & Olga Wilhelmiina / LuLu-studio
Tuotanto & miksaus: Tuomas Kokko / Electric Fox Studios
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Julkaisupäivä: 19.05.2023
Julkaisija: Aimon Äänilevy-yhtiö
Kansitaide: Aimo Pau
Promokuvat: By Emmi Oy
Musiikkivideon käsikirjoitus, ohjaus ja editointi: Vaimomieli 
Musiikkivideon järjestelyt ja kuvaus: Woyzeck Crew