Skip to main content

8.12.2023

Olga Wilhelmiina – Maailman kehtolaulu

Olga Wilhelmiina - Maailman kehtolaulu -singlen kansikuva

Olga Wilhelmiinan vuoden 2023 viimeinen singlejulkaisu Maailman kehtolaulu kertoo ensikohtaamisesta, rakkaudesta, eletystä elämästä ja ajan kulumisesta.

Syksyllä 2023 alkanut uusi tuottajayhteistyö Jouko Lavosen kanssa on tuonut laulaja-lauluntekijän kauniin haikeaan balladiin rosoisuutta ja rikkonaisuutta, jossa alun pelkistetty soittorasiasävelmä, piano ja klarinetti muuttuvat kappaleen edetessä osaksi kaiken lopullisuutta pauhaavaa myrskyä.

Olga Wilhelmiina kertoo kappaleen syntyneen alkuvuodesta eräänä unettomana yönä, kun ”talon seinät ja hormi humisivat talvimyrskyssä niin lujaa, etten saanut nukuttua”. Teksti johdattelee kuulijan ensikohtaamisen ja yhdessä eletyn elämän kautta siihen hetkeen, kun maailman kehtolaulun laulaja muuttuu sen kuuntelijaksi.

”Kukaan ei oo ikuinen.
Niin lähtee lehdet puista.
Mikään ei oo ikuista – paitsi tuuli.”

Olga Wilhelmiina julkaisee toisen albuminsa vuonna 2024. Maailman kehtolaulu on albumin kolmas singlejulkaisu. Aiemmin julkaistut singlet Vuorovesi ja Pajatso ovat saaneet radiosoittoa paikallisradioissa sekä Radio Suomessa.

Olga Wilhelmiina – Maailman kehtolaulu

Kesto: 03:56
ISRC: FICQE2300005
Säv. ja San.: Olga Wilhelmiina
Sovitus: Jouko Lavonen & Olga Wilhelmiina
Tuotanto: Jouko Lavonen & Olga Wilhelmiina
Miksaus: Jouko Lavonen
Äänitys: Jouko Lavonen / E-Studio, Olga Wilhelmiina / LuLu-studio, Hape Haavikko / Fakiiri Audio
Masterointi: Petri Majuri
Julkaisija: Aimon Äänilevy-yhtiö
Kansi ja kuvat: Aimo Pau