Skip to main content

1.2.2024

Olga Wilhelmiina – Ilmajuurii

Olga Wilhelmiina - Ilmajuurii-singlen kansikuva

Laulaja-lauluntekijä ja pianonainen Olga Wilhelmiina kertoo 2.2.2024 julkaistavalla kappaleellaan Ilmajuurii ulkopuolisuuden tunteesta ja vaikeudesta asettua aloilleen. Kappale on neljäs single syyskuussa 2024 julkaistavalta albumilta.

Olga Wilhelmiinan mukaan tekstissä kuuluu vahvasti hänen oma tarinansa: ”Muistan jo alakouluikäisenä kokeneeni tiettyä ulkopuolisuuden tunnetta kotipaikkakunnallani. Kotikaupunki ja osoite ovat vuosien aikana vaihtuneet moneen kertaan eri syistä enkä ole ihan varma, olenko vieläkään perillä. Edelleen tuntuu siltä, että olen matkalla jonnekin.”

Ilmajuurii jatkaa tuottajayhteistyötä Jouko Lavosen kanssa. Joulukuussa julkaistu single ”Maailman kehtolaulu” nostettiin Spotifyn toimittamille listoille Iskelmä kuuluu kaikille, Suomi-indie tänään ja EQUAL Suomi.

Viitisen vuotta sitten Jyväskylään muuttaneen Olga Wilhelmiinan musiikki on raikasta ja omaleimaista poppia. Vaikutteiden moninaisuuden sitoo rohkeaksi kokonaisuudeksi artistin vahva laulusoundi sekä pianismi, joka kulkee sovituksellisena punaisena lankana läpi biisien.

Julkaisupäivä 2.2.2024
Olga Wilhelmiina – Ilmajuurii

Kesto: 03:23
ISRC: FICQE2300006
Säv. ja San.: Olga Wilhelmiina
Sovitus: Jouko Lavonen & Olga Wilhelmiina
Tuotanto: Jouko Lavonen & Olga Wilhelmiina
Miksaus: Jouko Lavonen
Äänitys: Jouko Lavonen / E-Studio & Olga Wilhelmiina / LuLu-studio
Masterointi: Petri Majuri
Julkaisija: Aimon Äänilevy-yhtiö