Skip to main content

4.6.2024

Olga Wilhelmiinalta dystooppinen elektropop-single 

Olga Wilhelmiina - Kirje - kansikuva

Olga Wilhelmiinan uusin julkaisu ”Kirje” on dystooppinen kuvaus kaiken alleen peittävästä tulvasta, epävarmasta tulevaisuudesta sekä pienestä toivonkipinästä. Hypnoottisen, elekroniseen biittiin pohjautuvan biisin on säveltänyt ja sanoittanut Olga Wilhelmiina, tuotannosta vastaa Jouko Lavonen. Kirje on singlelohkaisu syksyllä julkaistavalta albumilta.

Biisin teksti on nimensä mukaisesti kirje, jonka kirjoittaja osoittaa kenelle tahansa sen löytäjälle. ”Kyseessä on aika vanha biisi, joka on syntynyt ehkä joskus vuonna 2013 mayojen maailmanlopun ennustuksen jälkimainingeissa. Tuolloin aihe oli jonkun verran esillä mediassa: se jotenkin puhutteli tosi paljon ja kirjoitin aiheesta enemmänkin biisejä pöytälaatikkoon. Kirjeessä pelko tuntemattomasta kohtaa pienen toivonkipinän siitä, että joku vielä olisikin siellä jossain.”

Kirjeestä julkaistaan myös tarinallinen musiikkivideo, joka sekin on tehty jo noin 8 vuotta sitten biisin ensimmäiseen versioon, jota ei kuitenkaan tuolloin laajemmin julkaistu. ”Oon tosi iloinen, että Kirje sai vihdoin lopullisen muotonsa ja että biisi pääsee nyt lyömään kättä vanhan videon kanssa”, Olga Wilhelmiina kertoo.

Kirje jatkaa tuottajayhteistyötä Jouko Lavosen kanssa. Aiemmin julkaistut singlet Maailman kehtolauluIlmajuurii sekä Satelliitti nostettiin Spotifyn toimittamille listoille Iskelmä kuuluu kaikilleSuomi-indie tänään ja EQUAL Suomi. Singlet ovat soineet paikallisradioiden lisäksi mm. YLE Radio SuomessaSveriges Radio Finska teki myös maaliskuussa pitkän haastattelun Olga Wilhelmiinasta Konsertti-ohjelmaan, jossa kuultiin musiikkia artistilta.

Viitisen vuotta sitten Jyväskylään muuttaneen laulaja-lauluntekijän ja musiikin moniosaajan Olga Wilhelmiinan musiikki on raikasta ja omaleimaista poppia. Vaikutteiden moninaisuuden sitoo rohkeaksi kokonaisuudeksi artistin vahva laulusoundi sekä pianismi, joka kulkee sovituksellisena punaisena lankana läpi biisien.

Julkaisupäivä: 06.06.2024

Kesto: 04:07 
ISRC: FICQE2400002
Säv. & san.: Olga Wilhelmiina
Sovitus & tuotanto & miksaus: Jouko Lavonen
Äänitys: Jouko Lavonen / E-Studio & Olga Wilhelmiina / LuLu-studio
Masterointi: Petri Majuri / E-Studio
Julkaisija: Aimon Äänilevy-yhtiö
Kansi ja kuvat: Aimo Pau & Olga Wilhelmiina